Политика за колачиња

Проширени информации за употребата на колачиња

Употреба на колачиња

w-loss-website.com или „Сајтот“ користи колачиња за да ги направи нашите услуги едноставни и ефикасни за корисниците кои ги прегледуваат страниците на w-loss-website.com. Корисниците кои ја прегледуваат страницата ќе видат минимална количина на информации внесени на нивните уреди, без разлика дали се работи за компјутери или мобилни уреди, во мали текстуални датотеки наречени „колачиња“ зачувани во директориумите што ги користи веб-прелистувачот на корисникот. Постојат различни видови колачиња, некои за да ја направат употребата на страницата поефективна, други за да овозможат одредени функции. Со нивна детална анализа, нашите колачиња ви овозможуваат:

 • запаметете ги внесените параметри
 • избегнувајте повторно внесување на истите информации неколку пати за време на посетата, како што се корисничко име и лозинка
 • анализирајте ја употребата на услугите и содржината обезбедени од w-loss-website.com за да го оптимизирате искуството за прелистување и понудените услуги

Видови колачиња што ги користи w-loss-website.com

Подолу се различните видови колачиња што ги користи w-loss-website.com според целта на употреба

Технички колачиња

Овој тип на колачиња овозможува одредени делови од страницата да функционираат правилно . Тие се од две категории, упорни и сесиски:

 • упорни: штом прелистувачот е затворен, тие не се уништуваат, туку остануваат до однапред поставен датум на истекување
 • сесија: тие се уништуваат секогаш кога прелистувачот е затворен

Овие колачиња, секогаш испратени од нашиот домен, се неопходни за правилно прегледување на страницата и во однос на понудените технички услуги. Затоа, тие секогаш ќе се користат и испраќаат, освен ако корисникот не ги промени поставките во својот прелистувач (со што ќе влијае на прикажувањето на страниците на страницата).

Аналитички колачиња

Колачињата во оваа категорија се користат за собирање информации за користењето на страницата. w-loss-website.com ќе ги користи овие информации за анонимна статистичка анализа со цел да го подобри користењето на страницата и да ги направи содржините поинтересни и релевантни за желбите на корисникот. Овој тип колачиња собира анонимни податоци за активноста на корисниците и како таа пристигнала на страницата. Аналитичките колачиња се испраќаат од самата локација или од домени на трети страни.

Колачиња за анализа на услуги од трети страни

Овие колачиња се користат за собирање информации за користењето на страницата од страна на корисниците во анонимна форма како што се: посетени страници, потрошено време, потекло на сообраќајот од потеклото, географско потекло, возраст, пол и интереси за целите на маркетинг кампањи. Овие колачиња се испраќаат од домени на трети страни надвор од страницата.

Google Analytics со анонимизирана IP адреса (Google Inc.)

Google Analytics е услуга за веб-аналитика обезбедена од Google Inc. („Гугл“). Google ги користи личните податоци собрани анонимно со цел следење и испитување на употребата на оваа апликација, составување извештаи и нивно споделување со други услуги развиени од Google.

Како веб-локација, ние се усогласуваме со барањата на Политиката за рекламни карактеристики на Google Analytics .

Google може да ги користи личните податоци за да ги контекстуализира и персонализира рекламите на својата рекламна мрежа. Собрани лични податоци: колачиња и податоци за користење.

Место на обработка: САД – Политика за приватностОткажи

За да дознаете повеќе за тоа како Google користи и собира податоци, видете Како Google ги користи податоците кога ги користите сајтовите или апликациите на нашите партнери .

Колачиња за интегрирање на производи и функции на софтвер од трета страна

Овој тип колачиња ги интегрира функциите развиени од трети страни во рамките на страниците на страницата, како што се иконите и преференциите изразени на социјалните мрежи со цел споделување содржина на страницата или за употреба на софтверски услуги од трети страни (како софтвер за генерирање на мапи и друг софтвер кој нуди дополнителни услуги). Овие колачиња се испраќаат од домени на трети страни и партнерски страници кои ја нудат својата функционалност на страниците на страницата.

Профилирање на колачиња

Ова се колачиња неопходни за креирање кориснички профили со цел да се испраќаат рекламни пораки во согласност со преференциите изразени од страна на корисникот на страниците на страницата. w-loss-website.com, според сегашното законодавство, не е потребно да бара согласност за технички колачиња и аналитика, колку што е потребно за да ги обезбеди бараните услуги. За сите други видови колачиња, согласноста може да ја изрази Корисникот на еден или повеќе од следниве начини:

 • Преку специфични конфигурации на користениот прелистувач или на поврзаните компјутерски програми што се користат за навигација на страниците што ја сочинуваат страницата.
 • Со менување на поставките во користењето на услуги од трети лица

И двете од овие решенија може да го спречат корисникот да користи или гледа делови од страницата.

Google AdSense (Google)

Google AdSense е рекламна услуга обезбедена од Google Inc. Оваа услуга го користи колачето „Doubleclick“, кое ја следи употребата на оваа апликација и однесувањето на корисниците во однос на рекламите, производите и понудените услуги.

Како веб-локација, ние се придржуваме до договорните обврски на Google и правилата за согласност на корисниците на ЕУ .

Корисникот може да одлучи во секое време да не го користи DoubleClick Cookie со деактивирање на: https://support.google.com/ads/answer/2662922?hl=it. Собрани лични податоци: колачиња за рекламирање и податоци за користење.

Место на обработка: САД – Политика за приватност

Веб-страници и услуги на трети лица

Веб-страницата може да содржи врски до други веб-локации кои имаат своја политика за приватност која може да се разликува од онаа усвоена од w-loss-website.com и која затоа не е одговорна за овие страници.

Како да ги оневозможите колачињата со конфигурирање на прелистувачот:

Хром

 • Стартувај го прелистувачот Chrome
 • Кликнете на менито во лентата со алатки на прелистувачот веднаш до прозорецот за внесување URL за навигација
 • Изберете Поставки
 • Кликнете Прикажи напредни поставки
 • Во делот „Приватност“, кликнете на копчето „Поставки за содржина“.
 • Во делот „Колачиња“, можете да ги промените следните поставки за колачиња:
 1. Дозволете локално зачувување на податоци
 2. Променете ги локалните податоци само додека не се затвори прелистувачот
 3. Спречете ги сајтовите да поставуваат колачиња
 4. Блокирајте колачиња и податоци од трети страни
 5. Управувајте со исклучоците за некои веб-локации
 6. Бришење на едно или сите колачиња

За повеќе информации, посетете ја посветената страница . Mozilla Firefox

 • Стартувај го прелистувачот Mozilla Firefox
 • Кликнете на менито во лентата со алатки на прелистувачот веднаш до прозорецот за внесување URL за навигација
 • Изберете Опции
 • Изберете го панелот за приватност
 • Кликнете Прикажи напредни поставки
 • Во делот „Приватност“, кликнете на копчето „Поставки за содржина“.
 • Во делот „Следење“ можно е да ги промените следните поставки за колачиња:
 1. Барајте сајтовите да не прават никакво следење
 2. Соопштете на сајтовите за достапноста што треба да се следи
 3. Не пренесувајте никакви преференции во врска со следењето на личните податоци
 4. Од делот „Историја“ можете:
 1. Со овозможување на „Користете прилагодени поставки“ изберете да прифатите колачиња од трети страни (секогаш, од најпосетуваните или никогаш не посетуваните сајтови) и да ги чувате за одреден период (додека не истечат, затворете го Firefox или прашувајте секој пат
 2. Отстранете ги поединечните складирани колачиња

За повеќе информации, посетете ја посветената страница . Internet Explorer

 • Стартувај го прелистувачот Internet Explorer
 • Кликнете на копчето Tools и изберете Internet Options
 • Кликнете на јазичето Приватност и во делот Поставки променете го лизгачот според саканото дејство за колачињата:
 1. Блокирајте ги сите колачиња
 2. Дозволете ги сите колачиња
 3. Избор на сајтови од кои ќе добиете колачиња: поместете го курсорот на средна позиција за да не ги блокирате или дозволите сите колачиња, потоа притиснете на Сајтови, во полето Адреса на веб-страница внесете интернет-страница и потоа притиснете на Блокирај или Дозволи

За повеќе информации, посетете ја посветената страница . Сафари

 • Стартувај го прелистувачот Safari
 • Кликнете на Safari, изберете Preferences и кликнете на Privacy
 • Во делот Блокирај колачиња, наведете како Safari мора да прифаќа колачиња од веб-локации.
 • За да видите кои страници имаат складирано колачиња, кликнете на Детали

За повеќе информации, посетете ја посветената страница . Safari iOS (мобилни уреди)

 • Стартувај го прелистувачот iOS Safari
 • Допрете на Settings и потоа Safari
 • Допрете на Блокирај колачиња и изберете од различните опции: „Никогаш“, „Трети лица и огласувачи“ или „Секогаш“
 • За да ги избришете сите колачиња складирани од Safari, допрете на Settings, потоа на Safari и на крајот на Clear Cookies и податоци

За повеќе информации, посетете ја посветената страница . Опера

 • Стартувај го прелистувачот Opera
 • Кликнете на Preferences, потоа на Advanced и на крајот на Cookies
 • Изберете една од следниве опции:
 1. Прифатете ги сите колачиња
 2. Прифатете колачиња само од страницата што ја посетувате: колачињата од трета страна што се испраќаат од домен различен од оној што го посетувате ќе бидат одбиени
 3. Никогаш не прифаќај колачиња: сите колачиња никогаш нема да се зачуваат

За повеќе информации, посетете ја посветената страница .

Како да ги оневозможите колачињата од трети лица услуги

Услуги на Google
Google +
Facebook
Twitter
LinkedIn

За повеќе детали за колачињата и како да го одбиете нивното овластување, посетете ги следните страници:
www.aboutcookies.org
www.youronlinechoices.com

Оваа страница е видлива преку врската на дното на сите страници на страницата во согласност со уметноста. 122 втор став од Законодавната уредба 196/2003 и следејќи ги поедноставените процедури за информирање и стекнување согласност за употреба на колачиња објавени во Службен весник бр.126 од 3 јуни 2014 година и поврзаниот регистар на мерки бр.229 од мај 8, 2014 година.